Gluteinfri bröd

Idag har jag bakat gluteinfri bröd,och den blev sååå god, och nyttigt är den också. Jag hade inte alla ingredienser hemma så istället för filmjölk använde jag ekologisk naturell yoghurt och för att jag älskar nötter så tillsatte jag  valnötter i degen.Reseptet här nedan.

 

 

Glutenfri limpa

1dl mandelmjöl

1dl bovetemjöl

1dl nyponskalmjöl

0,5 dl rismjöl

0,5 dl potatismjöl

0.5dl pumpakärnor

2msk fiberhusk

2msk chiafrön

1tsk bakpulver

1,5 tl salt

1dl russin

0,5 dl mörk sirap

5dl filmjölk

Häll alla ingredienser i en skål, rör så att allt blandas, tillsätt filen och sirapen, avsluta med russinen.

Klä formen med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 180grader, grädda ca 1 timme. Smakar som bäst om den får vila ett dygn.

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0